Tjestenina s umakom od paradajza i mozzarellom
Sastojci
malo maslinovog ulja
pola glavice luka
malo aceta balsamica
4,8 dl soka od rajčice
8 cherry rajčica
par listova bosiljka
malo soli
malo papra
720 g tjestenine
200 g ribane mozzarelle
Priprema
Dinstajte luk na ugrijanom maslinovom ulju. Dodajte i malo aceta balsamica. Stavite kuhati tjesteninu. Nakon sto se luk 'opustio', ulijte soka od paradajz i dodajte cherry paradajz narezan na četvrtine. Dodajte i par listića svježeg bosiljka i sve začinite sa soli i biberom. Ovaj umak se prilično brzo spremi, dovoljno je da malo paradajz zakipi i možete staviti tjesteninu te ugasiti vatru, savjetuje Kuhari.com.
Kao zadnji detalj, ubacite naribanu mozzarellu koja će sve fino povezati i spremni ste za serviranje!
Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.