TikTokerica pokazala kako najlakše otvoriti konzervu: 'Lakše je i sigurnije'

0
Radiosarajevo.ba
TikTokerica pokazala kako najlakše otvoriti konzervu: 'Lakše je i sigurnije'
Foto: TikTok / Otvaranje konzerve

Usred mnoštva zabavnih i korisnih informacija koje kruže TikTokom, postoji trend u kojem korisnici dijele najvrjednije savjete i trikove koje su naučili u aplikaciji.

To se događa od početka 2021., ali uvijek postoje nove stvari koje se dijele pod hashtagovima kao što su #thingsilearnedontiktok i #tiktoktaughtme. Videozapisi obuhvataju različite teme, poput savjeta za čišćenje kuće, prečaca za iPhone, kućnih savjeta, trikova za rješavanje štucanja i, naravno, mnoštva kuhinjskih trikova, prenosi Simply Recipes.

Jedan od najomiljenijih i najčešće korištenih TikTok kuhinjskih trikova bio je kako pravilno koristiti otvarač za konzerve na lakši i sigurniji način.

Jeste li i vi među njima? Tri rečenice koje izgovaraju najsretniji parovi na svijetu

Jeste li i vi među njima? Tri rečenice koje izgovaraju najsretniji parovi na svijetu

TikTokerica Julie Eigenmann podijelila je ovaj trik u julu 2020. i potpuno je promijenila naš pristup otvaranju limenki.

Umjesto postavljanja otvarača za konzerve s oštricom s unutarnje strane i okretnom ručkom s vanjske strane, okrenite ga za 90 stepeni tako da ručka bude na vrhu. Pričvrstite oštricu i okrenite je do kraja.

Zarezat će se ispod poklopca, što će rezultirati čistim rezom i zadržati cijeli poklopac pričvršćen za otvarač za konzerve, što ga čini lakim za uklanjanje bez upotrebe prstiju. Ovaj mali, ali moćni trik čini otvaranje limenki daleko lakšim i čišćim, dok u velikoj mjeri smanjuje rizik od nezgoda.

@julie_eigenmann

#tutorial #howto #hack #kitchenhack #kitchentip #waitwhat #fyp #foryoupage #learntok #learnontiktok #canopenerhack

♬ How You Like That - BLACKPINK

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije