Teleće šnicle u sosu od kiselih krastavaca
Teleće šnicle su jedna od najcjenjenijih mesnih delikatesa. Za ručak su uvijek dobro došle na trpezi. Danas predlažemo da napravite teleće šnicle u sosu od kiselih krastavaca.
Sastojci:
4 teleće šnicle
2 glavice crnog luka
2-3 čehna bijelog luka
3-4 kisela krastavaca
1 kašika mješavine začina
slatka paprika ( začin ) po ukusu
biber po ukusu ( krupnije mljeven )
brašno za šnicle
ulje za prženje
200 ml vrhnja za kuhanje
1 kašika sjeckanog peršuna
Priprema:
Izlupati šnicle i natrljati bijelim lukom.
Uvaljati u brašno i propržiti na ulju, zatim vaditi iz šerpe, u isto ulje dodati dosta sitno sjeckanog crnog luka, sitno sjeckanog belog luka, 3-4 narendana kisela krastavčića, jednu kašiku mješavine začina, paprike, naliti vodom i dodati biber.
Sve to izdinstati, vratiti šnicle, doliti vode da šnicle ogreznu i lagano krčkati dok šnicle skroz ne omekšaju, a saft se ne ukuha. Na kraju dodati pavlaku i još malo krčkati i posuti peršunom, savjetuje Meggle kuharica.
Poslužiti sa rižom, krompir pireom, njokama ili pastom.
Pijatno !
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.