Teleća šnicla u umaku od šampinjona
I danas vam dajemo ideju za pripremanje ručka, lagano za pripremu, a ukusno za jesti, savršena kombinacija.
Vrijeme pripreme i kuhanja: 40 minuta
Sastojci:
70 dag telećih šnicli
1 luk (sitno nasjeckan)
40 dag manjih šampinjona
2 žlice brašna
1 dl mlijeka
1 dl slatkog vrhnja
ulje
sol
papar
Priprema:
Teleće šnicle posolite, popaprite, ispecite na zagrijanom ulju na tavi i ostavite sa strane na tanjuru. Nemojte ih propikivati vilicom, samo ih okrenite hvataljkom da ostanu sočni i mekani. Teletina je vrlo brzo gotova, nemojte je prepeći, savjetuje Insider.ba.
Za umak prodinstajte luk i dodajte cijele očišćene šampinjone. Nakon što ispuste vodu, dodajte brašno, promiješajte i dodajte mlijeko. Prokuhajte, dodajte vrhnje, još jedanput promiješajte i skinite s vatre.
Umak prelijte preko šnicli ili ako su se šnicli ohladili, stavite ih u umak na minutu, skinite s vatre i poslužite.
Ako ne volite vrhnje ili mlijeko, umak od šampinjona možete napraviti i bez njih, nakon što ih podinstate na luku, zalijte ih s malo vina, zgusnite sa žlicom gustina ili brašna i prema potrebi dodajte malo jušnog temeljca.
Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.