"Tekuća kosa" dominira Instagramom: Trik je u korištenju jednog proizvoda

0
Radiosarajevo.ba
"Tekuća kosa" dominira Instagramom: Trik je u korištenju jednog proizvoda
Foto: Instagram / Primjer tekuće kose

Ultra sjajna, glatka i njegovana kosa i fluidni ravni pramenovi trenutno dominiraju Instagramom, a influencerice ovaj "look" obožavaju.

Valovitu kosu i bujne valove ostavljamo ljetu, a sad na red dolazi elegantna sjajna i ravna kosa.

Savršeno glatka kosa nije prvi put u trendu, prethodile su joj već i 'glossy' hair, kao i 'wet' hair, frizure koje su već dugo jedne od najdražih načina stiliziranja kose brojnih celebrityja.

Nermin Nikšić: Mi kao pravi štreberi odradili svoj dio posla i spremili prijedlog Izbornog zakona

Nermin Nikšić: Mi kao pravi štreberi odradili svoj dio posla i spremili prijedlog Izbornog zakona

Ovaj put, kosa ne izgleda "zalizano', već je više fluidna, jako mekana na dodir, a sjaj se reflektira iz svake vlasi.

Trend ultra sjajne i glatke kose trenutno drži prvo mjesto najdražih frizura brojnih poznatih ljepotica. Kim Kardashian, Dupa Lipa, Jennifer Lopez i Zendaya obožavaju ovu prekrasno njegovanu, sjajnu i glatku frizuru koja vašu kosu čini svilenkastom na dodir.

Kosu oblikovanu ležernim "beachy"valovima ostavljamo ljetu, a fokus prebacujemo na elegantnije i ravnije verzije, piše Story.hr.

"Tekuća" kosa ne zahtijeva mnogo proizvoda za oblikovanje i stiliziranje.

Do glatke kose s predivnim odsjajem možete lako doći u par koraka. Prvo biste ju trebali osušiti sušilom za kosu ravnim pokretima prema dolje, a zatim kako biste je u potpunosti izravnali, ravno je ispeglati.

Za taj poseban izgled koji je odvaja od ostalih ravnih frizura, između feniranja i peglanja, koristite proizvod za sjaj, poput tretmana keratinom, preporučuju stručnjaci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije