Tajna čišćenja: Zašto stavljati vrećicu riže u frižider?

0
Radiosarajevo.ba
Tajna čišćenja:  Zašto stavljati vrećicu riže u frižider?
Foto: Pexels / Riža / Ilustracija

Svi smo svjesni da kuhanu rižu treba čuvati u frižideru kako bi se spriječio rast bakterija koje mogu predstavljati ozbiljnu prijetnju našem zdravlju. No, zašto onda stavljati vrećicu sirove riže u frižider?

Postoji dobar razlog za to, u nastavku ćemo vam otkriti.

Sirova zdjela riže u frižideru predstavlja jednostavan, učinkovit, i ekološki prihvatljiv način da se riješite viška vlage. Također pomaže u smanjenju neugodnih mirisa koji često izlaze iz frižidera.

Na Baščaršiji održano muzičko veče "U sevdahu duša moja"

Na Baščaršiji održano muzičko veče "U sevdahu duša moja"

Riža pohranjena na ovaj način djeluje kao apsorber mirisa. Važno je samo ne zaboraviti povremeno zamijeniti rižu, posebno ako primijetite da je nabubrila ili vlažna.

Naravno, održavanje čistoće u frižideru je ključno. Ako se u njemu nalazi stara i pokvarena hrana, vrećica riže možda neće biti od velike pomoći.

Redovito provjeravajte police, a proizvode s dugim rokom trajanja stavite na stražnju stranu, dok ono što trebate brzo pojesti neka vam bude nadohvat ruke i vidljivo, piše Dom i dizajn.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije