Svi razlozi ZA legalizaciju marihuane u Californiji (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Svi razlozi ZA legalizaciju marihuane u Californiji (VIDEO)


Državljani Californije 2. novembra glasaju za ili protiv legalizacije marihuane u svojoj državi, a analitičari se slomiše objašnjavajući zašto bi to bilo dobro za propalu ekonomiju ove američke zemlje. Ipak, kako stvari sada stoje sa ispitivanjem javnog mnijenja, ovaj liberalni zakon 'prijedlog 19.' ipak neće zaživjeti. Organizacija The New Leaf odlučila je Amerikancima doslovno nacrtati sve prednosti koje bi usvajanje zakona donijelo.

Video proizašao iz njihove inicijative pokušava objasniti kako bi oporezivanje prometa marihuane, koji svakako cvjeta u Californiji, donijelo hrpu novca u državnu kasu, a koji je prijeko potreban zdravstvu, školstvu, infrastrukturnim radovima... Skepticima i konzervativcima pak nacrtano je kako će se marihuana tretirati slično kao i alkohol, znači, konzumacija će biti podložna određenim ograničenjima, a legalizacija bi riješila i problem divljanja meksičkih narkokartela po Californiji.



radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije