Sve za njen osmijeh: Ples prabake i njenog unuka oduševio cijeli svijet (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Sve za njen osmijeh: Ples prabake i njenog unuka oduševio cijeli svijet (VIDEO)

Mladić s Novog Zelanda Jarryd Stoneman prošli je četvrtak započeo tako što je svoju prabaku pitao za ples... inače, prije godinu dana ovaj 23-godišnji mladić ostavio je sve kako bi se brinuo o svojoj 93-godišnjoj prabaki Katie Thomas.

"Svako jutro, uđem kod nje, poželim joj dobro jutro i upalim radio. Ali, tog jutra pitao sam je za ples i htio sam nas snimiti za porodicu", govori mladić.

Video je postavio na Facebook, uz poruku "Pitao sam bakicu da plešemo, ne sjeća se više mnogo toga, ali i dalje zna plesati". Video je postao superviralan – ima više od 7 miliona pregleda, te više od 30 hiljada shareova.

Svijet je oduševljen, srca su "ugrijana", brojni plaču, poruke podrške stižu iz svih krajeva planete...

"Svi vole moju baku, i znao sam da će porodica biti oduševljena. Ali, nisam imao pojma da će se ovo desiti", govori mladić. "Nevjerovatno je. Brojni mi ljudi zahvaljuju što sam ovo postavio, jer nisu imali ovakav trenutak sa svojim bakama i nanama. Jedna osoba zahvalila mi se jer je vidjela video na godišnjicu smrti njene bake, uz poruku da ju je samo ovo uspjelo nasmiješiti."

Nana Thomas je baka njegove mame, i oboljela je od Alzheimera prije 12 godina. O prabaki je brinula njegova baka, ali i ona se teško razboljela te to nije više u stanju.

"Mama je htjela dati otkaz kako bi se brinula o nani, ali nisam to želio za svoju mamu. Pa sam ja uskočio", govori ovaj mladić, i dodaje da su on i nana uvijek imali posebnu vezu. "Mama me je odgojila, ali je nana uvijek bila tu i uvijek je bila veliki dio mog života. Želim da sve bude savršeno za nju, jer to zaslužuje."

Nada se da će video biti inspiracija ljudima da provedu više vremena sa svojim starima:

„Ljudi, provedite što više vremena s bakama, nanama i djedovima... neće još dugo biti tu.“

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije