Sve je spremno za 3. banjalučki m:tel polumaraton

Promotivni tekst
Sve je spremno za 3. banjalučki m:tel polumaraton
Banja Luka je spremna za treći polumaraton u gradu, saopćeno je na konferenciji za novinare Organizacionog odbora 3. banjalučkog m:tel polumaratona.

"Još 48 sati nas dijeli od najvećeg sportskog događaja u zemlji i kao prvi čovjek grada, nakon održane sjednice Organizacionog odbora, mogu slobodno da kažem, da je Banja Luka spremna za treći polumaraton i da sam siguran, da će upravo s ovog događaja i ovog maja 2017. u svijet otići najljepša slika Banja Luke“, poručio je gradonačelnik Banja Luke Igor Radojičić, naglasivši da ga raduje što će polumaraton i ove godine imati međunarodni karakter i što će Banja Luku pohoditi gosti i turisti iz više od 50 zemalja svijeta.

Radojičić je rekao da su za trku spremne i sve gradske službe, javna preduzeća i resorni sekretarijati, te dodao da će na dan polumaratona u gradu biti na snazi specijalan režim za saobraćaj.

 Gradonačelnik je apelirao na građane da budu strpljivi i da prate obavještenja o zatvaranju ulica putem sredstava informiranja kako bi izbjegli nepotrebne gužve.

 "Start 3. Banjalučkog m:tel polumaratona je u nedjelju u 9 sati za elitne trkače i ja sada, kada nas od trke dijeli manje od 48 sati mogu kazati da je polumaratonski rekord oboren i da će banjalučki polumaraton u svim trkama imati više od 6.000 takmičara“ izjavio je direktor trke Vladimir Selec, dodavši da će 15 minuta nakon elitnih trkača put staze krenuti i svi ostali polumaratonci.  

Start G - drive Štafetnog polumaratona je u 09:20 sati dok je za 09:25 sati zakazan start za Nektar fun run, trku zadovoljstva, saopćio je Selec. 

Naglasio je da danas zvanično prestaje prijavljivanje putem polumaratonskog sajta, a da se prijavljivanje nastavlja u Prijavnom centru koji se otvara u 16 sati u muzičkom paviljonu Staklenac.

"Svi zainteresirani takmičari od sada se isključivo mogu prijavljivati u našem Prijavnom centru koji će biti otvoren do subote do 22 sata. Prijavni centar za one koji će tek na dan trke doputovati u naš grad  bit će otvoren od 07 do 08:15 sati“ poručio je Selec.

Direktor marketinga 3. Banjalučkog m:tel polumaratona Goran Ćorić najavio je za sutra i  1. Tropic Bambini maraton, veliku trku na 100 metara za djecu predškolskog uzrasta, koja se trči u 11 sati na Trgu Krajine, a za koju je do danas prijavljeno više od 800 djece.  Ćorić je danas iskoristio priliku da se još jednom zahvali svim prijateljima i sponzorima polumaratona.

Banjalučki polumaraton opravdao je mjesto među manifestacijama od značaja za razvoj sporta u Republici Srpskoj, a uspjeh banjalučkog m:tel polumaratona je dokaz da Banjoj Lluci zaslužno pripada titula "sportskog grada."

Dobrodošlicu trkačima u grad poželjeli su i predstavnici M:tela, koji je i ove godine generalni sponzor 3. Banjalučkog m:tel polumaratona.  

"Prije svega, u ime kompanije m:tel želim čestitati organizatorima, jer su i ovoga puta nadmašili naša očekivanja. Mi smo sigurni da će polumaraton i ove godine proteći u najboljem redu i da ćemo na ulicama grada imati divnu energiju i divne ljude koji promoviraju prave sportske vrijednosti. Sretni smo što smo i ove godine dio ove sjajne sportske priče. Svim učesnicima na startu želimo sreću i da lako stignu do cilja“, poručila je glasnogovornica kompanije m:tel, Milica Stojaković i dodala da je kompanija m:tel pripremila poklone i mnoštvo aktivnosti za navijače i posjetioce ovogodišnjeg polumaratona.

Banjalučki Trg Krajine, kako su najavili organizatori polumaratona, u subotu 13.maja uoči polumaratonske trke pretvaraju u klub na otvorenom s najljepšim plesnim podijumom, na kojem će Banjalučani moći uživati uz trku dobrog elektronskog zvuka, živu svirku banjalučkih bendova, modne i sportske performanse, komšijska takmičenja u raznim disciplinama, te brojna iznenađenja za sve posjetioce.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije