Svaka domaćica treba znati: Stavite peršun u vodu sa sodom bikarbonom i vidjet ćete rezultat

0
Radiosarajevo.ba
Svaka domaćica treba znati: Stavite peršun u vodu sa sodom bikarbonom i vidjet ćete rezultat
Foto: Pixabay / Ilustracija / Peršun

Ne samo da je odličan kao ukusan začin, peršun će cijelom interijeru dati onaj karakterističan mirisni ugođaj.

Ova višegodišnja biljka može izrasti od 60 do 90 centimetara, ovisno o tome u kojim uvjetima raste. Možete ga bez problema uzgajati kod kuće, a važno je jedino da ga ne držite u neposrednoj blizini radijatora ili rashladne klime.

No, jeste li znali da postoji genijalan trik s peršinom kojeg bi svaka domaćica trebala znati. Naime, ako ste se ikada pitali kako održati svježinu peršuna, postoji vrlo jednostavan način kako to postići.

Bećiragić nakon poraza od Hrvatske: "Razlika od 13 koševa ništa ne znači u ludnici u Skenderiji"

Bećiragić nakon poraza od Hrvatske: "Razlika od 13 koševa ništa ne znači u ludnici u Skenderiji"

Postupak je sljedeći: ulijte vodu u posudu. Dodajte kašiku sode bikarbone. Umočite peršun koji ćete tako i očistiti. Poprskajte ocat po dasci za rezanje i obrišite je krpom. Zatim nasjeckajte peršun. Na dno staklenke stavite papirnati ubrus i dodajte peršun.

Staklenku obavezno morate čuvati u frižideru. Tako pripremljen peršun možete čuvati u frižideru do čak mjesec dana koji će kada ga konačno budete izvadili i koristili biti i dalje svjež i imati primamljiv okus i aromu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije