Super recept: Napravite kruti parfem sami kod kuće!

Radiosarajevo.ba
Super recept: Napravite kruti parfem sami kod kuće!

U svjetlu izrade kućne kozmetike, sve je više i više dostupnih recepata. Ordinacija.hr nam donosi jednostavan recept za izradu krutog parfema s bloga A Delightful Home, za koji su potrebne uobičajene potrepštine, poput baznih ulja, te esencijalno ulje po izboru (npr. lavande, cimeta, metvice, narandže...)

Kruti parfemi funkcioniraju na bazi tjelesne temperature naše kože koja otopi vosak i ulja te omogući mirisu aromatičnog ulja da se proširi. Najbolje od svega – sami možete napraviti miris koji vam se sviđa, a gotov je doslovce za manje od pet minuta!


Sastojci su: dvije supene kašike bademovog ulja, supena kašika ulja košpice marelice, četvrtina šolje peleta pčelinjeg voska i tri četvrtine čajne kašike aromatičnog ulja po izboru.

Rastopite pčelinji vosak i ulja, svako malo miješajući drvenim štapićem za ražnjiće. Jednom kad se svi sastojci otope, dodajte aromatično ulje. Brzo, dok se sastojci nisu skrutili, ulijte u tube za labelo ili plastične posudice za kozmetiku.

Ostavite neka se ohlade i stvrdnu. Tek ih tada možete zatvoriti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije