Subotnji doručak: Brza kukuruza
Upalite pećnicu na 200 stepeni.
U zdjeli izmutite:
- dva jaja,
- 2 šolje kukuruznog brašna ili palente
- 1 šolju glatkog pšeničnog brašna
- prašak za pecivo
- 1 šolju ulja
- 1 šolju mlijeka (više ili manje, po potrebi)
- kašičicu soli
- mladog sira ili milerama (nije neophodno)
Kalup za pečenje namažite puterom, ili pripremite kalupiće za muffine.
Tijesto izlijte u kalupe. Po vrhu možete naribati sira ili dodati neko sjeckano povrće, kockice suhog mesa, kockice feta sira... a i ne morate.
Pecite oko 20 minuta na 200 stepeni, pa smanjite pećnicu na 180 i pecite još desetak minuta, odnosno dok se kukuruza ne bude odvajala od kalupa.
Umjesto suncokretovog ulja, za tijesto i kalup možete koristiti maslinovo, pa u tom slučaju u masu možete dodati mediteranske začine.
Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.