Stvari koje treba izbjegavati u vrijeme Nove godine

0
Promotivni tekst
Stvari koje treba izbjegavati u vrijeme Nove godine
Foto: Pixabay / Ilustracija

Nova godina jeste vrijeme kada se odlučujemo da promijenimo mnogo toga u svom životu, ali postoje stvari koje treba da sačekaju da praznici prođu. Pomenućemo one stvari koje treba izbjeći u vrijeme praznika jer je potencijalna šteta od njih očigledna, a ipak se potkradu povremeno svakoj porodici.

Doček Nove godine 2023 Beograd i Beograđani napokon slave bez ograničenja izazvanih pandemijom koronavirusa i ne treba da ga zbog sitnih propusta pokvare.

Započinjanje dijete

Obično kažemo da se dijete počinju od ponedejljka ili početkom mjeseca, ipak gledajte da taj prvi mjesec ne bude januar. Drastične promjene u ishrani su naporne i često izazivaju nervozu, te kvare atmosferu u domu. Bilo bi šteta da se propuste omiljeni specijaliteti i vjerovatno bi se brzo odustalo od dijete.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Umjesto da dijetu započnete 1. januara, pričekajte polovinu mjeseca, a do tada probajte da budete umjereni u prazničnoj trpezi. Umjerenost je odlična osobina i može biti sjajna zamjena za dijetu u prazničnom periodu.

Svađe u kući

Vjerovatno nema doma u kome bar ponekad nema svađa. Sukobi su normalan dio života i mogu biti vrlo konstruktivni. Ipak, u vrijeme praznika, naročito u danima pred Novu godinu, kada svi imamo više obaveza, kada smo umorniji i nervozniji, mogu da eskaliraju. Nije lako održati mir u kući ukoliko nije u startu napravljena dobra podjela rada, pa najviše posla padne na jednog ukućanina, obično na ženu – majku.

Imajte u vidu da sukobi nose sa sobom pretežno lošu energiju koja je naporna u praznično vrijeme, odnosno kvari atmosferu. Uvek je bolje svesno odložiti raspravu i preći preko neke nepravde, nego provesti doček Nove godine u ljutnji.

Velike kupovine

Nova godina je vrijeme najveće potrošnje tokom godine i obično sve porodice moraju da računaju da će možda imati ograničen budžet tokom januara. Budući da je praznični period pun rashoda u vidu organizacije dočeka, kupovine poklona, bogate praznične trpeze, ali i putovanja, velike kupovine bi valjalo odložiti za februar.

Ukoliko baš želite da kupite nov kućni aparat, telefon ili prevozno sredstvo za Novu godinu, dobro se pripremite tokom decembra. Svakako imajte na umu da praznični dani mnogo ljepše prolaze u miru nego u brizi oko finansija.

Planiranje ljetovanja

Već oko Nove godine turističke agencije spremaju svoje ponude kako za City Break ture, tako i za ljetovanja. Razmišljanje o toplim destinacijama oko Nove godine je ok samo ukoliko planirate da posjetite neku u januaru, februaru ili martu zbog boljih vremenskih uslova. U suprotnom, gledanje slika sa toplih plaža u vrijeme dok vi gazite po beogradskoj bljuzgavici i izbjegavate bare može da bude deprimirajuće.

Sačekajte da prođu praznični dani, da ustanovite koliko vam je novca na raspolaganju za godišnji odmor, a zatim pregledajte primamljive turističke ponude.

Drastično mijenjanje frizure

Sve dame žele da za doček Nove godine izgledaju besprijekorno i potrudiće se na razne načine da to i ostvare. Pred doček Nove godine 2023 Beograd je pun reklama u kojima se promovišu kozmetičke i frizerske usluge koje omogućavaju damama perfektan izgled. Kao važan događaj, doček zahtijeva dobru frizuru, što znači da bi kosu valjalo dodatno pripremiti kvalitetnim tretmanima.

Ipak pred doček se ne savetuju drastične promjene frizure, jer prosto ne znate kako će ispasti i da li će stajati baš kao što je željeno. Nakon drastičnog šišanja kose, dame se često pokaju, jer se desi da frizura ipak ne stoji tako dobro kao prethodna. Isto je i sa farbanjem kose u drastično drugačiju boju. Nazadovoljstvo frizurom može da se prelije na druge segmente i da praznični period provedete znatno lošije nego što je trebalo.

Doček Nove godine 2023 Beograd napokon slavi slobodno i zato probajte da izbjegnete zamke koje smo naveli i potpuno iskoristite lijep praznični period pred nama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije