Studentica dobila posao uz pomoć kreativnog videa

Radiosarajevo.ba
Studentica dobila posao uz pomoć kreativnog videa


Zrenjaninka Olga Šebez, studentica treće godine Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu dobila je posao community menadžerice u jednoj online marketinškoj agenciji, i to zahvaljujući kreativnom videu koji je priložila uz biografiju.

''Kao student, želela sam da steknem iskustvo kroz koje ću naučiti da stečeno znanje sa fakulteta primenim u realnim poslovnim situacijama. Društvene mreže su ono što me od prve godine studija zanima. Po mom mišljenju, Internet je postao deo naše svakodnevnice, a sa njim su tu i društvene mreže'', kaže Olga, ističući kako mnogi studenti nažalost ne razmišljaju o praksi tokom studija, te da je ovaj trend neophodno promijeniti.

Olga priča kako je na Facebooku vidjela oglas za praktikanta, čija joj je ponuda potpuno odgovarala. Pored standardnog slanja CV-ja, bilo je potrebno poslati video, i u trajanju od minutu objasniti zašto baš osoba koja aplicira treba dobiti tu praksu.

''U principu je lako, odradiš video i pošalješ. Samo, ukoliko to baš želiš moraš da se postaraš da te u hrpi drugih videa zapamte i da ih zainteresuješ. Pošto mi je u glavi bilo da će većina ljudi sesti ispred kamere i ispričati svoj CV. Bilo je jasno da ja to neću uraditi'', objašnjava Olga.

Ona je odlučila da je najbolja opcija da sebe predstavi kroz svoje profile na društvenim mrežama, a neformalni video imao je za cilj da je prikaže onakvu kakva zaista jeste, te dodaje kako je na neposredan način prikazala sebe, svoju otvorenost, osobine i preferencije.


''Nakon toga je usledio intervju i upoznavanje, koje mi nije teško palo jer sam imala utisak kao da oni mene već poznaju, jer su 'prošetali' kroz sve moje naloge. To ne znači da nije bilo nervoze. Sam znaš šta želiš i zbog čega ti to treba da dobiješ, ostaje samo da se potrudiš i da tu želju iskažeš na pravi način - kreativno i drugačije od ostalih'', ispričala je Olga, koja je trenutno, upravo zahvaljujući svom videu, među prva četiri zaposlena u toj firmi, piše portal 24sata.rs.

Olga savetuje mladima da je prilikom slanja CV-ja od presudnog značaja izdvojiti se iz mora dosadnih biografija.

''Borite se iskreno i nedvosmisleno za posao koji želite, pokažite da vam je stalo i poslodavci će to prepoznati. Učinite prvi korak i ne odustajte dok ne ostvarite svoj cilj'' poručuje ova studentkinja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije