! / Stručnjaci kažu da samo jedan tip frizure pristaje baš svakoj ženi

13. 09. 2019. u 20:22:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 24

Bob frizura je frizura godine, i to već svi znamo, a istu trenutno nose neke od najljepših žena, koje su žrtvovale svoje duge kose zarad ovog trenda... Tako se primjera radi bobom trenutno diče Kim Kardashian, Olivia Culpo, Ivanka Trump, Dua Lipa, Kaia Gerber, Demi Lovato, piše Blic.

Ali, kada je riječ o tipu frizure, a ne dužini kose, jedna je pobijedila sve druge, a stručnjaci tvrde da je praktično jedina koja pristaje baš svim ženama.

Riječ je o zalizanoj kosi!

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Davy Newkirk (@davynewkirk) on

Tekstura kose je krivac za to da li će nam neka frizura pristajati ili ne, ali kod zalizane kose tog problema nema - preparati će je lako ukrotiti i dati potrebnu formu, bez obzira imate li gustu ili rijetku dlaku.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ✖️Kelly Silva✖️ (@kshairartistry) on

Kod ove frizure je dobro što se može prilagoditi različitim prilikama, pa može izgledati fensi i luksuzno, ali i urbano i kežual.

zalizana_kosa_trendovi_moda1.jpg - undefined

Foto: Profimedia

Premda izgleda komplikovano, možete je lako i same napraviti, ali imajte na umu da će vam biti potreban dobar vosak i lak za kosu, kao i ukosnice.

Sve što je potrebno je da kosu namjestite na stranu na koju želite, a potom na cijeli dio koji želite da "priljepite" uz glavu stavite dosta voska za kosu. Zatim uzmite tanke ukosnice i postavite ih tako da drže dio kose koji želite da bude zalizan, i ne zaboravite zadnji korak - naprskajte kosu lakom, to će joj pružiti dodatnu čvrstoću i dugotrajnost.

NEMA KOMENTARA