Umjesto štikli i kostima, stjuardese jedne aviokompanije imaju drugačije uniforme

0
Radiosarajevo.ba
Umjesto štikli i kostima, stjuardese jedne aviokompanije imaju drugačije uniforme
Foto: onemileatatime.boardingarea.com / Ilustracija

Svaki od komada dizajniran je na način da je tokom ljeta udobnost na prvom mjestu, ali i kako bi se reflektirala promjena društvenih normi za žene

Ukrajinska najveća niskobudžetna kompanija, SkyUp, ovih je dana na društvenim mrežama obznanila da odustaje od "tradicionalnih" uniformi za stjuardese. Umjesto kostima i štikli, SkyUpove stjuardese sad će nositi mnogo modernije kombinacije sastavljene od narančastog odijela i tenisica Nike Airs.

Nova je uniforma dobila ime SkyUp Champions, a nastala je u saradnji s ukrajinskim modnim brendom GUDU. Stjuardese imaju mogućnost birati s čim će kombinovati genijalno odijelo narandžaste boje pa mu mogu dodati svilenu maramu, a tu je i izvrstan baloner.

Svaki od komada dizajniran je na način da je tokom ljeta udobnost na prvom mjestu, ali i kako bi se reflektirala promjena društvenih normi za žene, piše Collect Journal, kao i SkyUp na svojim društvenim mrežama.

Make up je i dalje obavezan, no stjuardese imaju mogućnost odabira kakvu će imati frizuru.

"Profesionalne stjuardese pojavile su se prije gotovo 100 godina. Kroz vrijeme, došlo je do mnogo promjena i, što je još važnije, i žene su se promijenile. Ta transformacija zahtijeva i novu viziju profesije i revolucionarne promjene, a mi ih sada pokrećemo",  objavila je kompanija SkyUp na svojim društvenim mrežama.

Što se tiče uniformi za stjuarde, one će za sada ostati iste.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije