Stanite im u kraj: Jedan prirodni proizvod je najbolja zamka za dosadne muhe

0
Radiosarajevo.ba
Stanite im u kraj: Jedan prirodni proizvod je najbolja zamka za dosadne muhe
Foto: Pixabay / Ilustracija / Muhe

Kako vrijeme postaje toplije i proljeće je u toku, mnogi od nas će otvarati svoje prozore i vrata - ali to također može značiti da bi se vaš životni prostor mogao ispuniti muhama.

Iako ove štetočine ne uzrokuju ozbiljne probleme, mogu biti vrlo frustrirajuće i uznemirujuće. Osim toga, kućne muhe mogu širiti patogene i prenijeti nekoliko bolesti ljudima. Ali posljednja stvar koja nam treba usred rastuće krize životnih troškova, i povrh skupih kućnih računa, je izdvajanje novca za kontrolu muha.

Dobra vijest je da postoji nekoliko načina na koje se možete riješiti neželjenih posjetitelja jednostavnim metodama kod kuće. Muhe se obično razmnožavaju u vlažnom, organskom materijalu kao što je raspadajuća hrana, smeće ili životinjski otpad, stoga je dobro utvrditi gdje bi se muhe mogle razmnožavati u vašem domu. Previše zalivene sobne biljke također mogu biti dobra mjesta za razmnožavanje kućnih muha pa se isplati provjeriti svoje biljke.

Vratile su se: Orke potopile još jedan brod u Mediteranu

Vratile su se: Orke potopile još jedan brod u Mediteranu

Održavajte odvode čistima

Odvodi se redovito trebaju čistiti i dezinficirati kako bi spriječili muhe da tamo polažu jaja.

Prirodni repelenti

Eukaliptus, lavanda ili metvica dobro djeluju kada se radi o obrani od muha, a sve što trebate učiniti je namočiti pamučne kuglice u ova eterična ulja i strateški ih rasporediti po kući

Ocat

Napunite li posudu jabučnim octom i prekrijete je prozirnom folijom, može djelovati kao odličan repelent. Nakon što prekrijete zdjelu prozirnom folijom, izbušite rupice u foliji. Muhe će privući ocat i ostati će zarobljene unutra, piše Jutarnji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije