Šta znače različite vrste poljubaca?

Radiosarajevo.ba
Šta znače različite vrste poljubaca?

Web site dormeo.ba nam donosi mali vodič za poljupce, te otkriva njihovo značenje.

Francuski poljubac
Ovo je najpopularnija vrsta poljupca, a pretpostavlja se da su za njegov naziv zaslužni Francuzi, koji oduvijek nose reputaciju strastvenih ljubavnika i velikih zavodnika. Suština ovog poljupca je njegova strastvenost, jer on, pored usana, uključuje i dodirivanje jezicima.

Poljubac u obraz
Ovo se smatra prijateljskim poljupcem, a uobičajen je i za prvi sastanak. Prilikom ovog poljupca, mogu se staviti ruke na ramena osobe koju  se želi poljubiti, a usnama se blago pritisne poljubac na njen obraz.

Ljubazan poljubac
Sličan je prethodnom, samo gotovo bez imalo fizičkog dodira. Mogao bi se nazvati i poljupcem “u prazno”.

Poljubac u čelo
Ovo je znak poštovanja ili zahvalnosti. Najčešće na ovaj način ljubimo svoje bližnje, te članove porodice, kao znak da nam je drago što ih vidimo. Osobe koje primaju ovaku vrstu poljupca, osećaju se vrlo voljeno ili ispoštovano.

Poljubac u ušnu školjku
Ovo je pomalo izazivački. Kada ovako poljubite nekoga, to znači da mu stavljate do znanja da ste strastveni i da provocirate seks, što bi trebalo da dovede do potpune initime između Vas i osobe koju ste poljubili na taj način.

Poljubac u vrat
Isto kao i prethodni. Stimuliše onoga koga ljubite i ohrabruje ga, jer je veoma seksi i uzbudljiv. On znači požudu i također najčešće može voditi do seksa.

Poljubac zatvorenih očiju
Idealan za ljude koji su skloni maštanju i žele da iskuse romantičnu bajku, stoga to ovaj poljubac čini savršenim za početnike i idealiste. Istovremeno je i znak da ste potpuno skoncentrisani na svog partnera.

Poljubac u oči
Najčešće ovako ljubimo partnera dok još spava. Kao da mu na taj način pokazujemo koliko ga volimo, a pri tom ga ne budimo. Znak je potpune intimnosti.

Poljubac u ruku
Izvodi se tako što uhvatite osobu za ruku, nježno je podignete i poljubite. Nekada je bio rezervisan isključivo za muškarce, kao znak velikog divljena i poštovanja prema damama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije