Šta pokloniti dragoj za Novu godinu?

Radiosarajevo.ba
Šta pokloniti dragoj za Novu godinu?

Parfem, donji veš, knjigu...? Šta ćete za Novu godinu pokloniti djevojci ili supruzi zavisi od toga koliko možete novca izdvojiti za to, ali i šta želite poklonom da joj poručite. 

Parfem je najlakše kupiti: uđeš u parfimeriju, kažeš koliko osoba kojoj kupuješ poklon ima godina, koja joj je boja kose, očiju, čime se bavi... Ili jednostavno zaviriš u njen ormarić u kupatilu i saznaš šta ona koristi.

Mnoge kozmetičke kuće unaprijed pripremaju prigodne pakete, manje i veće, skuplje i jeftinije, koje sadrže nekoliko različitih proizvoda: parfem, kupku i losion za tijelo. Ti paketići uglavnom lijepo izgledaju, ali predstavljaju poklon za koji se zna da od darodavca ne zahtijeva ni mnogo truda, ni mnogo mašte.

"Donji veš kupi djevojci s kojim si već blizak, a nikako onoj kojoj tek planiraš da se udvaraš, da te ne bi pogrešno razumjela", savjetuje portal Mondo.rs.  Što se cijena tiče, one zavise od proizvođača i materijala od kojeg je veš izrađen, a onaj od svile i satena može biti veoma skup, ali "užitak koji ćeš imati kada joj isti budeš skidao nema cijenu".

Za Novu godinu je sasvim primjereno pokloniti šaljivo donje rublje, npr. sa primjerenim printom ili crvene tangice sa zelenim tračicama na kukovima, i zlatnim natpisom "Happy 2013". 

Knjigu, CD, film je uvek lijepo dobiti, a ti pokloni nisu ni skupi. Takođe, odličan su način da djevojci poručite koliko vam znači. Osim što na knjizi možete napisati svoju posvetu, možete joj snimiti CD sa muzikom koja će jasno asocirati na vas i vašu ljubav. CD sa filmom koji ste gledali prilikom vašeg prvog zajedničkog odlaska u kino je jedna od ideja. 

Agenda odnsono planer je jedan od čestih novogodišnjih poklona, a kao takva ima veću emotivnu nego materijalnu vrednost, jer se koristi svakodnevno. Predstavlja dobar izbor za poklon svakoj zaposlenoj dami, od čijeg karaktera i sklonosti će zavisiti tema i dezen agende, ali i ispisana lična poruka na prvoj stranici. Možete zaokružiti bitne datume u kalendaru. 

Torta iznenađenja, kolačići u novogodišnjem duhu ili ručno rađene čokolade u luskuznom pakovanju su pokloni koji će raznježiti gotovo svaku ženu. Naravno, dame paze na liniju, ali ovi slatki zalogaji tokom prazničnih dana mogu samo da doprinesu boljem raspoloženju. Ujedno, to može biti dodatni razlog da poslije silnih slavskih trpeza potrošite kalorije na zajedničkom džogingu, fitnesu, ali i u krevetu.

Spa centri i saloni ljepote nude poklon vaučere, a na vama je samo da pronađete ono šta će najviše prijati izabranici vašeg srca. Ne zaboravite da postoje i tretmani za dvoje, tako da zajedno možete da uživate u sauni, masaži, aromaterapiji...

Putovanje zvuči kao vrlo skupocjen poklon, ali ukoliko ste dovoljno snalažljivi tako ne mora da bude. Potražite na Internetu agencije koje imaju jeftine jednodnevne izlete, ili vikend aranžamane za okolne zemlje, iskoristite ponude low-cost aviokompanija.

Koja žena bi ostala ravnodušna na sljedeću poruku koju zatiče na svom radnom stolu: "Ovog vikenda ćeš se zaista odmoriti. Čekaj me na aerodromu, ponesi najpotrebnije. Ili, nemoj ponijeti ništa, u hotelu imaju sve". 

Garderobu i obuću voli svaka žena, ali to može da joj kupi samo onaj ko je dobro poznaje, osim ako se ne radi o poruci - "volio bih da te vidim u ovome". To naročito važi za cipele sa štiklom. 

Komplet ulaznica za predstojeću pozorišnu sezonu je dobra ideja ukoliko ženska osoba kojoj je poklon namijenjen stvarno voli takvu zabavu. Takođe, taj poklon znači i da želite što češće sjediti pokraj nje u mraku pozorišne sale.

Ako ona vozi automobil možete joj kupiti i nešto za njenog 'motornog četvoronošca'. Ali pazite, ovaj poklon i nije vaš romantičan. Možda bi prilikom uručenja takvog poklona dobro bilo reći: "Draga, znajući  da ćeš sebi prije kupiti karmin nego desni retrovizor koji već mjesecima nemaš, riješio sam da ti ga ja kupim".

I kompjutere, telefone i gadgete kupuju oni koji imaju novac, a nemaju stila. Sasvim je u redu što želite da se 'otvorite' za novogodišnje praznike, ali možda je bolje da to uradite za njen rođendan. 

Načelno, Nova godina je prilika za darivanje toplih, romantičnih, a ne praktičnih i prijeko potrebnih poklona. 

 

Mada, ako joj uz laptop "pokloniš" i šetnju po snegu i mesečini, uz pregršt poljubaca i kuvano vino iz termosa, sigurno će ti oprostiti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije