Spring Air za stjuardese traži starije, udate žene

Radiosarajevo.ba
Spring Air za stjuardese traži starije, udate žene

Kineska avio-kompanija Spring Air odlučila je da umjesto zgodnih i obavezno mladih stjuardesa zapošljava udate žene s djecom.

Spring Air, najveći jeftini prevoznik u Kini, želi zaposliti edukovane žene starosti između 25 i 45 godina kao najnovije stjuardese.

Avio-kompanija, koja novi položaj naziva „letećim tetkicama“ kaže da će u ozbir uzeti kandidatkinje koje su u braku i imaju djecu, što do sada nije bio slučaj.

Ovo je potpuno nov pristup kada je većina avio-kompanija u Kini u pitanju s obzirom da se većina njih odlučuje prvo za ljepotu, a tek potom za sposobnost, jer smatraju da tako privlače više putnika.

Spring Air je imao ograničenje od 35 godina za sve žene koje žele da postanu stjuardese, ali je ova starosna granica sada podignuta na 45 godina nakon ankete u kojoj su putnici izjavili da više vole kada se u avionu nalazi iskusno osoblje.

Avio-kompanija tvrdi da je bitno imati širok profil osoblja pošto su mlađe stjuardese entuzijastične dok su starije pouzdanije i zrelije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije