Soči: Nema privatnosti, goste snimaju i u toaletu

Radiosarajevo.ba
Soči: Nema privatnosti, goste snimaju i u toaletu

Sad, eto, bizarnoj listi stvari iz soba novosagrađenih hotela u Sočiju novinari mirno mogu dodati i – nadzorne kamere. Prva vijest nakon masovnijeg dolaska novinara u Soči, pred početak Olimpijade, bila je loše stanje hotela, masovno su izvještavali o nerijetko bizarnim detaljima koje su zatekli u vlastitim, često ne sasvim dovršenim, sobama.

Jučer je na te izvještaje reagirao zamjenik ruskog premijera, Dmitrij Kozak, inače odgovoran za olimpijske pripreme. Izjavio je da hotelske nadzorne kamere pokazuju da je stanje u hotelima dobro. Kozak je kazao ono u što vjeruju mnogi Rusi - da neki zapadni posjetitelji namjerno pokušavaju, zbog svojih predrasuda prema Rusima, naštetiti ugledu organizacije Igara i Rusiji.

"Imamo videonadzor u hotelima koji pokazuje da ljudi uključe tuš, usmjere mlaz s vodom prema zidu, a potom napuste sobu na cijeli dan.", izjavio je Kozak.

Pomoćnik je potom odvukao Kozaka, prije no što su ga novinari mogli upitati više o kamerama u hotelskim sobama, piše Jutarnji.

Nije da na njih nisu već bili upozoreni. NBC javlja da je State Department upozorio putnike u Soči da "ne bi trebali očekivati da imaju privatnost, čak niti u svojim hotelskim sobama".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije