Slobodni radikali uzročnici svih bolesti

Radiosarajevo.ba
Slobodni radikali uzročnici svih bolesti

Vrtoglavi tempo života, nezdrava ishrana, nedostatak fizičke aktivnosti, kronični umor, uveliko doprinose povećanju oksidativnog stresa u našem organizmu. Svjetska zdravstvena organizacija je objavila da je 90% oboljenja koja predstavljaju vodeće uzroke smrtnosti u suvremenom svijetu povezano sa stresom.

U medicini je još polovicom prošlog stoljeća iznesena teorija o slobodnim radikalima kao uzročnicima svih bolesti i izravnim krivcima za starenje i odumiranje tijela. Danas je priznata važnost antioksidansa kod mnogih bolesti, posebno degenerativnih i za usporavanje procesa starenja i produženje vitalnosti. Dakle, što više antioksidansa unosimo, to imamo bolju osnovu za zdrav organizam kada se suočava sa slobodnim radikalima u stanju bolesti te akutnom ili kroničnom unosu toksina iz okoliša.

Međutim, postavlja se pitanje na koji način organizam opskrbiti dovoljno snažnim antioksidansima, a da pri tome ne narušimo njegovu prirodnu ravnotežu?

U medijima se ovih dana mogu čuti brojni ljekari i farmaceuti koji preporučuju preparat GE132 za koji se tvrdi da ima snažno antioksidativno djelovanje, pojačava imuni sistem i  pomaže eliminaciju toksina iz organizma.

Međutim, da li GE132 zaista predstavlja tajnu zdravlja i dugovječnosti, koliko je siguran za upotrebu i ima li znanstvenih dokaza o njegovoj sigurnosti i terapijskoj efikasnosti, odlučili smo pitati proizvođače odnosno predsjednika kompanije International Health, Ivana Vajsa:

„Antioksidansi i slobodni radikali su neizostavni dijelovi života u svakom organizmu. Slobodni radikali štetni su spojevi koji prirodno nastaju od životnih procesa, primjerice od kisika kojeg udišemo, a u čijoj je prirodi da nanose štetu tkivu i stanici u kojima nastaju. GE132 neutralizira slobodne radikale i sprječava njihovo nastajanje, odnosno djeluje kao antioksidans. U nekom smislu možemo reći da su antioksidansi i slobodni radikali kao lice i naličje, na način na koje povezujemo vatru i vatrogasce“.


Što je GE132 i zašto ga sve više ljudi koristi?

„GE132 je dodatak ishrani, kompleks potpuno prirodnih sastojaka, čija je biološka aktivnost klinički dokazana i znanstveno potvrđena. Preparat je proizveden u Njemačkoj po japanskoj recepturi. Njegova osnovna prednost jeste što se ne radi o lijeku već o dijetetskom suplementu odnosno prirodnom dodatku ishrani koji ne samo da ima dokazane zdravstvene prednosti, nego predstavlja most iznad prehrambenog jaza koji stvaramo lošim prehrambenim navikama, nedostatkom fizičke aktivnosti, stresom i načinom života.''

Još jedan proizvod kompanije International Health je GE132+Natural čija primjena ima rezultate i u slučajevima malignih oboljenja?

Naučnici i ljekari širom svijeta svakodnevno rade na istraživanju uzroka nastanka malignih oboljenja, na adekvatnim načinima prevencije te samoj terapiji i izlječenju. Jedno od posljednjih istraživanja objavljeno je na PubMed-u (US National Library of Medicine National Institutes of Health). Cilj istraživanja je analiza djelovanja prirodnog preparata, dodatka prehrani GE132+Natural. Ispitivanja su obuhvaćala određivanje citotoksičnosti i antitumorske aktivnosti dijetetskog proizvoda.
GE132+Natural je ispitivan u in vitro uvjetima. Istraživanje je rađeno na tri tumorske stanice linije, a rezultati su pokazali:
•    linija PC-3 (humana stanična linija kancera prostate) – umanjen razvoj stanica karcinoma prostate za oko 60% u odnosu na kontrolu (tumorske stanice kojima nije dodavan GE132+Natural)
•    linija MCF-7 (humana stanična linija adenokarcinoma dojke) – umanjen razvoj stanica karcinoma dojke za oko 60% u odnosu na kontrolu
•    linija SW480 (humana stanična linija kolorektalnog adenokarcinoma) – umanjen razvoj stanica karcinoma debelog crijeva za oko 40% u odnosu na kontrolu.

Ge132+Natural je nosilac najvažnijih certifikata: GMO, GMP, Halal, Kosher, ISO 9001, Anti doping free.

GE132+Natural danas predstavlja spoj onog najboljeg što se nalazi u prirodi, što je ekstrahirano i zapakirano u samo jedan proizvod, dostupan i na tržištu BiH.

GE132 i GE132+Natural dostupni su u Vašim apotekama. Više informacija: www.ge132.ba i +387 33 21 34 34

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije