Zovu je najvećom cicijom među bogatašima: Ima milione, a jede hranu za mačke

1
Radiosarajevo.ba
Zovu je najvećom cicijom među bogatašima: Ima milione, a jede hranu za mačke
FOTO: TLC / Amiee 1

Žena koju su prozvali "najškrtijim milionerom na svijetu" kaže da nikad ne kupuje ništa novo, pa čak i jede hranu za mačke kako bi smanjila svoje troškove.

Aimee Elizabeth (50) "vrijedi" nevjerojatnih 5,3 miliona američkih dolara (8,5 miliona KM), ali ova milionerka svoje 'novčiće' čvrsto drži pod kontrolom.

Aimee, koja živi u Las Vegasu, ima mjesečni budžet za potrošnju od 1.000 američkih dolara (1.600 KM) i odbija da ga pređe. 

Umjesto toga kaže da je razvila načine kako uštedjeti novac u svim aspektima svog života.

Amiee 1 - undefined

FOTO: TLC: Amiee 1

Gostujući u TLC-u Extreme Cheapskates, Aimee je rekla:

"Držim bojler isključenim, treba mi 22 minuta da se dovoljno ugrije da se istuširam, pa ga uključim svako jutro kad ustanem. Postavila sam 'tajmer' na 22 minute, tako da znam tačno kada je moj tuš spreman, jer ne daj Bože da izgubim još minutu na taj bojler."

Ova multimilionerka smatra da joj ovaj mali trik uštedi oko 80 dolara mjesečno.

Aimee je kuću dobila nakon razvoda od bivšeg supruga Michaela i, što je vrlo neobično, Michael joj je ponudio da joj besplatno čisti tu kuću kako bi mogla i tu uštedjeti nekoliko stotina dolara.

Aimee kaže da kao protuuslugu, bivšem muža pruža besplatan trening i pomaže mu da održi formu, pa je to "win win" situacija za obje strane.

Aimee 3 - undefined

FOTO: TLC: Aimee 3

Sada, dok svi volimo uštedjeti marku, jedan od Aimeeinih trikova za uštedu troškova mogao bi biti korak predaleko za mnoge, jer ona također priznaje da jede mačju hranu kako bi uštedjela 30 centi na kupovini konzervi tune.

Umjesto da otvara ionako prilično jeftine konzerve tune, Aimee umjesto toga jede hranu za mačke koja može biti označena kao "piletina i tunjevina u laganom sosu".

aimee 4 - undefined

FOTO: TLC: aimee 4

Aimee takođe priznaje da ovu hranu poslužuje i svojim (ljudskim) gostima (neka hvala).

Rekla je: "Kad otkrijem dio ovih krajnosti, mislim da ljude to puno živcira, ali nije me briga. Štedim novac."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije