Sirijski pobunjenici ratuju uz pomoć iPad-a

Radiosarajevo.ba
Sirijski pobunjenici ratuju uz pomoć iPad-a

Fotoreporter Reuterska Mohamed Abdellah prošle je nedjelje snimio fantastičnu fotografiju na kojoj se vide sirijski pobunjenici kako koriste iPad za određivanje mete prije paljbe minobacačem u okolini Damaska.  

Prema pisanju Huffington Posta, nagađa se da pobunjenici koriste aplikacije poput iHandy Level Free, kako bi jasnije vidjeli metu.

"To je nešto što koriste već duže vrijeme", kaže britanski stručnjak za oružje Eliot Higgins. "Neki koriste i pametne telefone. To je čest prizor."

Iako bi ovakva upotreba najnovijih tehnoloških dosega u svrhe ubijanja mogla začuditi civile, kompanija Apple je to predvidjela. Naime, u pravilima korištenja servisa iTunes koja svi korisnici moraju prihvatiti stoji da neće koristiti njihove proizode u bilo koju svrhu koja je zabranjena američkim zakonom, uključujući i proizvodnju oružja, raketa, nuklearnog, hemijskog ili biološkog oružja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije