Simpatični recept: Servirajte paradajz kao zavodljive gljive
'Zavodljive gljive vrlo su dekorativan prilog svakom jelu, pogotovo kad vam dođu gosti. Jednostavno, ukusno i lijepo za oko', piše čitateljica Tportala, koja je sa čitateljima podijelila jedan od svojih najdražih dekorativnih recepata.
Sastojci
14 - 15 manjeg paradajza
14-15 jaja
pola tube majoneze
10 listova zelene salate
Priprema
Skuhajte jaja na tvrdo, a kad se ohlade, oljuštite koru. Nožićem odrežite vrh svakom jajetu posebno, tako da, kad ga se okrene, može stajati samostalno. Paradajz operite, te ga prerežite napola, a zatim ga izdubite tako da izgleda kao kapice. Očistite i operite salatu, te isijecite na komadiće. Na velikom ovalnom tanjiru napravite postelju od salate i na svako jaje stavite kapicu od paradajza, tako da formirate gljivu. Na svakoj kapici od paradajza istisnite male dekorativne ukrase - tačkice od majoneze iz tube. Gljive posložite na postelju od salate i dobili ste lijep, dobar i dekorativan prilog bilo kojem jelu.
Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.