Sergej Trifunović osniva humanitarni fond za liječenje djece

Radiosarajevo.ba
Sergej Trifunović osniva humanitarni fond za liječenje djece

Humanitarni fond za liječenje djece u inostranstvu, koji se lično angažovao u prikupljanju sredstava za pomoć oboljeloj djeci, zvat će se 'Naša deca', najavio je jučer poznati srbijanski glumac Sergej Trifunović, javlja Telegraf.rs.

''Mnogo puta smo iznevereni ali srećom, građani još uvek žele da pomognu drugima. Moramo da razvijamo svest građana da treba, mogu i žele da daju za druge, da uzmemo stvar u svoje ruke i pokrenemo državu da se uključi'', poručio je Sergej, gostujući na četvrtom CSR Forumu, konferenciji posvećenoj društveno odgovornom poslovanju kompanija koje je podržao USAID Srbija, preko Instituta za održive zajednice.

Da podsjetimo, Trifunović je nedavno u emisiji 'Tvoje lice zvuči poznato' apelovao da se pod hitno pomogne maloj Uni Savić, koja je oboljela od akutne limfoglasne leukemije i koja treba pod hitno da ode na operaciju.

Sergej je takođe bio gost na humanitarnom koncertu na kome je desetogodišnji Nikola Džoni Ranković svirao za malu Lanu Nikolić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije