Sedam poklona koje ne valja darovati: Slute nesreću i razdor!

Radiosarajevo.ba
Sedam poklona koje ne valja darovati: Slute nesreću i razdor!
Razmišljate o savršenom poklonu za dragu osobu povodom predstojećih praznika?

Pri izboru budite pažljivi i svakako izbjegnite sljedećih sedam poklona koje nije primjereno darovati.

Osim ako vam osoba nije rekla da želi baš taj poklon, nikada nemojte poklanjati...

1. Kućne ljubimce

Ukoliko niste potpuno sigurni da osoba želi kućnog ljubimca i da može da se brine o njemu, nikada nemojte kupiti životinju za poklon. Posebno se to odnosi na kupovanje ljubimaca djeci koja još ne znaju samostalno da se brinu o njima. Ipak je riječ o živom biću kojem treba pravilna briga i posvećenost.

2. Opremu za vježbanje

Koliko god osoba voljela da vježba, oprema za vježbanje nije primjeren poklon. Osim toga, osoba kojoj poklonite opremu za vježbanje mogla bi da se uvijredi jer bi dar mogla da shvati kao znak da treba da smršavi.

3. Kremu protiv bora ili celulita

Isto kao i oprema za vježbanje, i kreme protiv bora ili celulita ne smije da budu na listi potencijalnih poklona. Jer ko želi da dobije poklon koji mu govori da bi trebalo da se riješi bora i celulita? Ako želite osobu da razveselite nekim proizvodom preparativne kozmetike, mnogo bolji izbor biće mirišljavi losion ili kupka.

4. Vagu

Poklon kojem se vjerovatno niko neće obradovati je – vaga. Ako želi žena da ima vagu kod kuće, kupiće je sama. Poklanjanje vage jednostavno nije pristojno.

5. Nož

Darivanje noža donosi nesreću i posvađaćeš se s osobom koja ti je poklonila nož, kaže sujevjerje. Bez obzira bili sujevjerni ili ne, nemojte poklanjati noževe jer, prema bontonu, oštri predmeti nisu prikladan poklon.

6. Kaktus

Kaktusi i druge šiljate biljke nisu dobri pokloni, a izbjegavajte i darivanje ruža s trnjem jer označavaju bušenje odnosa.

7. Sredstva za čišćenje

Kako godine odmiču, sve nas više raduju novi sunđeri za pranje sudova, deterdženti i druga sredstva za čišćenje, ali nismo sigurni koliko će se vaši prijatelji i članovi porodice obradovati kada odmotaju poklon i ugledaju prašak za čišćenje i krpu za brisanje prašine. To bi mogli da shvate kao poruku da bi trebalo više da čiste.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije