Saznali da im umire sin, pa ubrzali vjenčanje (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Saznali da im umire sin, pa ubrzali vjenčanje (VIDEO)

Nakon što su saznali da će njihov dvogodišnji sin Logan, koji boluje od rijetkog oboljenja, Falkonijeve anemije živeti još svega nekoliko nedjelja, Christine Swidorsky i Sean Stevenson iz Pittsburgha odlučili su da se što pre vjenčaju.

Razlog je, kako su istakli želja da Logan prisustvuje njihovom vjenčanju, dok je još relativno dobro, ali i da bi ostao zapamćen na fotografijama sa vjenčanja. Dječak je, inače rođen sa rijetkim oboljenjem krvi, koje spriječava ćelije da popravljaju oštećenu DNK i može dovesti do pojave određenih oblika raka.

"Logan slabo govori, ali jasno mu je da nešto nije u redu. Kada ga grlimo i rasplačemo se, ručicama nam briše suze. Za roditelja nema teže stvari nego da sahrani sopstveno dijete, ali on mi je svojim primjerom pokazao da moram da budem jak", izjavio je dječakov otac, piše Telegraf.rs.

Pošto je roditeljima saopćeno da će mali Logan živjeti samo još nekoliko nedjelja, odlučili su da priču podijele sa cijelim svijetom kako bi pokazali koliko se maleni dečak hrabro borio i da ljudi sa sličnim problemima nisu sami.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije