Savjeti profesionalaca: Kako perfektno odrezati šiške

Radiosarajevo.ba
Savjeti profesionalaca: Kako perfektno odrezati šiške
Foto: Instagram / Frizure

Napraviti šiške kod kuće ili skratiti postojeće je jednostavno ako znate što treba napraviti i na što pripaziti. Većina ljudi odrezat će ih ravno, ali postoji puno bolji način.

Prije uzimanja makaza u ruke dobro razmislite koliko ih želite skratiti, jer nakon rezanja nema povratka. Frizure sa šiškama izgledaju super, ali problem je što brzo narastu te zahtijevaju ponovni odlazak kod frizera i dodatni trošak.

Vlastite šiške moguće je izrezati kod kuće uz nekoliko trikova, a izgledat će kao da ih je podrezao profesionalac. Osim štednje vremena i novca, tako se mogu držati na idealnoj dužini konstantno.

Savjeti kako to odlično napraviti sam dolaze iz usta britanskog frizera Nathaniela Hawkinsa. Kaže kako je nebrojeno puta svjedočio brzopletim potezima svojih mušterija te je on morao popravljati stvar.

Evo što trebate znati:

  1. Prvo, važno je kupiti ili posuditi od nekoga prave makaze za šišanje kose, a ne rezati je onima za papir. Naime, neadekvatne makaze mogu 'žvakati' dlake, odnosno ne odrežu ih kako treba.
  2. Osušite kosu prije rezanja, jer mokra može izgledati duže i tad postoji opasnost da odrežete previše. Znači, šiške najprije isfenirajte i počešljajte običnim češljem koji ih neće previše izravnati.
  3. Najprije pogledajte koliko centimetara želite odrezati, a potom šiške stavite među prste i odredite koliko ćete odrezati.
  4. Režite ih pod uglom, a ne ravno ( kako većina ljudi radi). Znači, uzimajte među prste pramen pa odrežite koliko ste planirali. Režite tako da stvorite blagi prelaz, da šiške nemaju oštru liniju reza.

Umjesto prstima, kosu možete držati i pomoću češlja, ali režete li ih sami bit će vam lakše s prstima jer kosa neće bježati, odnosno stajat će stabilnije tokom šišanja.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije