Savjeti frizera: Najbolji razdjeljak za svaki oblik lica

1
Radiosarajevo.ba
Savjeti frizera: Najbolji razdjeljak za svaki oblik lica
Foto: Instagram / Kosa

Zaboravite komplikovano oblikovanje lica šminkom. Umjesto toga, učinite da vam jagodice izgledaju više, a linija vilice mekša tako što ćete kosu podijeliti na najlaskaviji način.

Žene s duguljastim i pravouglim licima, oprez - duboki razdjeljak sa strane može izdužiti lice, ovisno o vašem tipu kose, pa ako vam je kosa ravna poput iglice, najbolje je prvo joj dati volumen.

Svako je imao neku omiljenu frizuru koja podrazumijeva razdjeljak, no on je možda bio na krivom mjestu ili je davao dojam rijetke kose. Čak i super gusta kosa zna biti problematična, stoga je dobro razmisliti kako je češljamo.

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Najbolji stil za okruglo lice

Vizuelno produžite lice privlačeći više pozornosti na središnji dio lica šiškama u obliku zavjesa, predlaže Kérastase frizer Matt Fugate.

Te šiške imaju razdjeljak u sredini i spuštaju se prema dolje kako bi bile duže prema liniji čeljusti. Ostavljajući malo čela otkrivenim i sužavajući se na vilici, oko se fokusira na sredinu vašeg lica umjesto na okrugle strane.

Ako vam se šiške ne sviđaju, isprobajte duboki razdjeljak sa strane, predlaže stilistica Mackenzie Day, vlasnica Artist Hausa. Stvaranje većeg volumena na vrhu glave učinit će da vaše lice izgleda duže. ​

Najbolji stil za kovrčavu i teksturiranu kosu

Ako želite koristiti kosu kao optičku iluziju kako bi vaše lice izgledalo vitkije, dobro je znati da gusti, stepenasti pramenovi u tom slučaju ne laskaju licu. Naime, ti će slojevi dodati volumen licu, a ne izdužiti ga.

Ilustracija

Ako je vaš tip kose gust i raskošan, slavni stilist Larry Sims naglašava da prvo treba - provjeriti vremensku prognozu, jer ako je vlažno, neće imati smisla ravnati kosu, ubrzo će se vratiti u prirodno stanje, piše Reader's Digest.

Za suhe, sunčane dane nosite razdjeljak na sredini. A ako je vlažno, radije nosite friško opranu prirodnu kosu kako se ne bi dodatno nakovrčala.

Najbolji stil za ovalno lice

Želite napraviti nešto u oštrom, arhitektonskom stilu kako biste pokazali svoje lice. Nakon što smislite optimalan način razdjeljka svoje kose, pobrinite se da imate uredne obrve koje također privlače fokus na više srednji dio lica.

Pripazite: Ove tri navike u njezi kose čine više štete nego koristi

Pripazite: Ove tri navike u njezi kose čine više štete nego koristi

Najbolji stil za lice u obliku srca

Središnji dio privući će pozornost na sredinu lica i učiniti da šiljata brada djeluje oštrije. S druge strane, stiliziranje kose na stranu može stvoriti bolju vizuelnu ravnotežu.

Najbolji stil za srcolik oblik s gustom kosom

Za prirodnu kosu ili kosu s kovrčavom teksturom, kraća kosa bez razdjeljka je sigurna opcija za držanje kovrča pod kontrolom. Razdjeljak na sredini može učiniti čuda za one sa srcolikim licima i teksturiranom kosom. To je zato što kosa u središnjem dijelu može poboljšati prirodni tok lica, skrećući pozornost na ravnotežu i simetriju srca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije