Savjeti da vaš parfem duže traje

Radiosarajevo.ba
Savjeti da vaš parfem duže traje

Primjećujete da vaš parfem brzo izlapi. No, dužina trajanja parfema na vašoj koži ne zavisi samo od kvaliteta parfema. Evo nekoliko trikova za duži efekat parfema na vašoj koži.

Parfem stavljajte neposredno nakon tuširanja

Možda niste znali, ali vaše pore se otvaraju kada ste pod tušem pa ukoliko nanesete parfem neposredno nakon tuširanja, vaša koža će bolje upiti parfem.

Hidrirajte kožu

Prije nego stavite parfem, obavezno hidrirajte kožu jer parfem nikako ne bi trebao da se nanosi na suhu kožu. U tom slučaju, traje daleko kraće nego ukoliko ga stavite na njegovanu kožu koju ste prethodno hidrirali s nekom kremom.

Nemojte nikada trljati zglobove

Mnoge žene imaju naviku da nakon nanošenja parfema, trljaju parfemisana mjesta zglobom na ruci. Nemojte to raditi. Jednostavno nanesite parfem i ostavite da se osuši bez trljanja.

Čuvajte parfem na tamnom i hladnijem mjestu

Umjesto da vam parfem bude na dohvat ruke, odnosno izložen na polici, treba da ga sklonite na neko tamno i hladno mjesto.

Ako želite da vaš parfem zadrži svoja hemijska svojstva i ne promjeni miris, čuvajte ga u kutiji daleko od svjetlosti i vlage. Umjesto da ga čuvate u kupatilu, bolje ga stavite na neko manje osvetljeno mesto u sobi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije