Savjet za ručak: Pohovane paprike roge

Radiosarajevo.ba
Savjet za ručak: Pohovane paprike roge

Prije nego počnete pripreme za ajvar i ostatak zimnice, iskoristite paprike roge i za ručak.

Jedan od specijaliteta su i pohovane paprike.

Za dvije osobe potrebno je: 

6 velikih roga paprika
200 g lako topljivog sira
2 jaja
50 do 100 g brašna
50 g krušnih mrvica
50 g panko mrvica
Začini: biber, vegeta mediteranski mix, sol, ulje za prženje

Priprema

Paprike oprati i ispeći na roštilju ili rerni te ostaviti u zatvorenu posudu da se potpare i lakše ogule.
Paprike oguliti i očistiti od sjemenki i ostaviti ih da se dobro ocijede.
Ulje sipati u tavu i zagrijati. Sir isjeći na šest komada.
Svaku papriku otvoriti, pa staviti na nju komad sira koji ste uvili sa salamom i paprikom obmotati kao kad pravite sarmu, ali po dužini paprike. Tako uradite sa svim ostalim paprikama.
Umutiti jaja s mrvicom soli, u drugoj posudi staviti brašno, a u trećoj krušne mrvice.
Svaku pripremljenu papriku prvo uvaljati u brašno pa u jaja i na kraju u mrvice. Pržiti ih samo dok porumene.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije