Saudijski princ za pet dana zaradio 600 miliona dolara

Radiosarajevo.ba
Saudijski princ za pet dana zaradio 600 miliona dolara

Nakon što je na berzi počelo trgovanje dionicama Twittera, kako je saopćeno, biznismen iz Saudijske Arabije princ Elvelid Bin Talal ostvario je dobit od skoro 600 miliona dolara, u periodu od pet dana.

U saopštenju Kingdom Holdinga čiji je vlasnik princ Talal, koji se inače nalazi pri vrhu ljestvice najbogatijih biznismena u regionu, vrijednost investicije koju su uložili u Twitter na prvi dan trgovanja povećala se za 200 posto, piše TRT.

Navodi se da su princ Elvelid i Kingdom Holding 2011. investirali 300 miliona dolara u društvenu mrežu Twitter, tada vrijedile iznad 3 posto. Istaknuto je da je, kada se u obzir uzme tadašnja vrijednost i porast od 200 posto, ukupna vrijednost investicije dostigla 900 miliona dolara.

Princ milijarder takođe posjeduje dionice različitih medijskih kuća, poput 21st Century Fox-a i Rotana-e. Dionice Twittera su na berzi u New Yorku dostigle vrijednost od 45 dolara i zbog velike potražnje ubrzo premašile 50 dolara. Dionice ove društvene mreže su prvi dan završile na 44.90 dolara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije