Sarajke daruju maturske haljine djevojkama koje su izgubile sve u poplavama

Radiosarajevo.ba
Sarajke daruju maturske haljine djevojkama koje su izgubile sve u poplavama

Skupina djevojaka iz Sarajeva organizirala se na Facebooku napravivši grupu pod nazivom S nama u najljepšu noć, s ciljem prikupljanja svečanih haljina, cipela i kozmetike za djevojke iz područja najviše pogođenim poplavama, čija se maturska noć bliži.

Facebook grupa je osnovana jučer, a dosad već broji skoro 700 članica, od koji stotinjak aktivno postavlja fotografije svojih haljina i cipela koje žele pokloniti djevojkama koje se nalaze u teškoj situaciji.

FOTO: Facebook

Djevojke ističu kako bi voljele da se organiziraju na vrijeme, te poručuju da im je potrebna pomoć u vezi s detaljima i konkretnim informacijama o načinu na koji bi mogle stupiti u kontakt s djevojkama iz mjesta koja su najviše pogođena poplavama, kao što su Maglaj i Doboj. Važno im je, kažu, da im se samo jave prave osobe, a voljele bi pomoći i maturanticama u Srbiji i Hrvatskoj.

''Izabrat ćemo područje kojem je pomoć najviše potrebna sa željom da usrećimo maturantice tako što ćemo im pokloniti svečane haljine, nakit, obuću i sl. Također bismo organizovale besplatno šminkanje i frizure za te djevojke na dan mature'', kažu osnivačice grupe, dodavši kako je jedna djevojka iz Doboja već ponudila svoju pomoć besplatnog korištenja kozmetičkog salona.

FOTO: Facebook

''Djevojke, pomozite nam da omogućimo djevojkama koje su izgubile sve u poplavama da imaju svoju maturu i da barem na trenutak zaborave ovu tešku situaciju. Ukoliko želite da učestvujete, javite se, slikajte ono što želite donirati, a mi ćemo da omogućimo da to stigne u prave ruke. Hvala vam'', poručuju djevojke okupljene na grupi S nama u najljepšu noć.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije