Santana poslije 40 godina sreo beskućnika - svog bivšeg bubnjara (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Santana poslije 40 godina sreo beskućnika - svog bivšeg bubnjara (VIDEO)

Prije više od četiri decenije pjevač Carlos Santana i njegov bubnjar Marcus Malone su se razišli, a sada su se ponovo sreli u Ouklendu, Kalifornija, gde je talentovani Malone teško živio.

Emotivni susret se dogodio uz pomoć lokalnog reportera Stanlyja Robertsa, koji je "otkrio" Malouna dok je izvještavao u ilegalnim deponijama za stanicu "Kron 4".

Kada je intervjuisao Malonea, zaraslog u bradu i potpuno zapuštenog u velikoj crvenoj jakni, dok je kopao po smeću, skitnica mu je otkrila da je nekada svirao u originalnom Santaninom bendu.

Ispostavilo se da Malone govori istinu: bubnjar koga su nekada zvali Marcus Sjajni bio je dio benda do 1968. a razišli su se kada je Malone završio u zatvoru San Quentnin zbog krivičnog djela. Od tada, Malone nije uspijevao da nađe stalan posao i vremenom je postao beskućnik.

Santana je, vidjevši emisiju, kontaktirao Robertsa i tražio da ga spoji sa njegovim bivšim bubnjarom.

Ovaj susret iznenađenja i zapanjeni Malone zabilježeni su na video snimku.

"Čovječe! Znaš li koliko sam se molio Bogu da mi dozvoli da te opet vidim", rekao je Malone Santani. Ovaj mu je odogovorio da je "čast je biti u njegovom prisustvu" i da će uvijek cijeniti njihovu saradnju.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije