SAD: Komšije u strahu od jezive 'kuće iz pakla'

Radiosarajevo.ba
SAD: Komšije u strahu od jezive 'kuće iz pakla'

Susjedi porodične kuće u malom mjestu Chesnee u Južnoj Karolini koje izaziva nelagodu u susjedstvu, nemoćni su pred bizarnim eksterijerom, pa su pozvali u pomoć i lokalne vlasti i medije, no za sada bez rezultata, prenose američki mediji.

Vlasnik kuće objesio je odrezanu plastičnu okrvavljenu glavu s jednog od prozora, stakla zamrljao crvenim mrljama koje nalikuju na krv, ulaz ogradio žutim vrpcama, a na prilazu kući kredom je na asfaltu iscrtao obris tijela i ogradio ga vrpcom, što je uznemirilo stanovnike inače mirnog predgrađa, javlja Fena.

Prekrasna kuća prije je bila na prodaju, no vlasnik je odustao od prodaje i 'preuredio' eksterijer nakon sukoba sa susjedom zbog uređenja okućnice.

U dvorištu su tako ostali samo panjevi nakon što je porezano sve ukrasno drveće, a umjesto vrtne fontane ispred kuće je osvanula zahodska školjka s posađenom biljkom. U jednom od prozora postavljena je i plastična ruka koja pokazuje susjedima srednji prst.


Otac vlasnika kuće kaže kako njegov sin ima pravo urediti kuću i njezin okoliš po svom ukusu, a za pravo su mu dale i lokalne vlasti koje su uspjele jedino u molbi da ukloni 'prostu' plastičnu ruku s prozora.

Sve dok uređenje nije nepristojno, ne možemo ništa učiniti, kažu predstavnici gradske vlasti.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije