Rusija: 'Lovimo homoseksualce automatskom puškom' (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Rusija: 'Lovimo homoseksualce automatskom puškom' (VIDEO)

Medijska kuća BBC News objavila je uznemirujući video grupe, koja je uzela "zakon u svoje ruke", kako tjera homoseksualca da pije urin. Video takođe pokazuje Ruskinju koja govori da je na "safariju gdje lovi pedofile i gayeve sa automatskom puškom".

Djevojka pod imenom Yekaterina vodi lokalni ogranak organizacije "Occupy Paedophilia", piše Huffingtonpost.com.

"Naš zadatak je otkrivanje slučajeva pedofilije. Ali smo i protiv promocije homoseksualnosti i ako sretnemo ljude sa netradicionalnom seksualnom orjentacijom možemo ubiti dvije ptice jednim kamenom", govori ona.

Ova grupa je ljetos zauzimala naslove ruskih novina sa napadima na lezbejke, gayeve, biseksualnce i transrodnu omladinu.

Gay aktivista Larry Poltavtsev tvrdi da su oni kao "Al Qaida, sa nezavisnim ćelijama koje nisu pod kontrolom i nepovezane jedne sa drugima". 

Nakon što je u Rusiji izglasan zakon o "gay propagandi" članovi ove grupe traže LGBT populaciju preko dating siteova, a zatim ih podvrgavaju raznim oblicima torture.

"Čak su nas u SSSR-u, gdje je homoseksualnost bila kriminalni prekršaj, tretirali bolje. Danas nas ljudi vide kao kriminalce, mrze nas", rekao je za BBC vlasnik jednog ruskog gay kluba Andrei Tanichev.

Mnogi homoseksualci su promijenili ponašanje i stil oblačenja da ne bi imali problema sa organizacijama kakva je "Occupy Paedophilia".

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije