Roditelji, oprez: Pedofili koriste ove simbole da komuniciraju međusobno

Radiosarajevo.ba
Roditelji, oprez: Pedofili koriste ove simbole da komuniciraju međusobno

Proizvođač povlači s tržišta plišanu igračku, kamiončić, koji se prodavao u Americi, nakon što su roditelji na istom otkrili simbol koji se dovodi u vezu s pedofilima.

„Zgrožena sam. Kupila sam igračku za svoju 2-godišnju kćerku – igračka je napravljena za male djevojčice. Želim odgovore, kako se ovo dogodilo?!“, ispričala je za medije Nicole O’Kelly, majka koja je otkrila simbol.

O'Kelly je prepoznala simbol nakon što joj je starija kći skrenula pažnju na isti. Anna Potter, aktivistica za prava djece, iz New Yorka potvrdila je značenje simbola, i naglasila da se radi o simbolima koje ovi zločinci koriste za komunikaciju.

Na igrački se nalazi simbol, srce u kojem je manje srce. Prema FBI dokumentaciji koju je objavio WikiLeaks – možete je pročitati OVDJE – ovo je simbol koji koriste pedofili kako bi poslali „poruku“ da je ova djevojčica seksualno iskorištena.

Inače, prema istom dokumentu, ovo su simboli koje koriste pedofili:


Dva plava trokuta znače seksualnu vezu između odrasle osobe i malog dječaka, dok leptir, navodno, predstavlja poruku da pedofil iskorištava i dječake i djevojčice.

Feld Entertainment, proizvođač, igračku je odmah povukao s tržišta, i tvrde da nisu znali za skriveno značenje ove uznemirujuće poruke. Iz kompanije su poručili i kako osoba koja je dizajnirala proizvod više tamo ne radi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije