'Revolucija': Pogledajte kako Kinezi djeci objašnjavaju seks

Radiosarajevo.ba
'Revolucija': Pogledajte kako Kinezi djeci objašnjavaju seks

Kinesko društvo je poznato kao veoma tradicionalno u svakom pogledu, pa i po pitanju podučavanja djece o seksualnosti i produženju vrste. Evo kako oni izlaze na kraj s ljubopitljivom djecom koja se ne zadovoljavaju šturim odgovorima na škakljiva pitanja.

Zahvaljujući serijalu crtanih filmova koji ruše sve tabue, klinci u Kini po prvi put u historiji mogu da dobiju konkretne odgovore na pitanja tipa 'kako se prave bebe'.

Animatorska kuća 'Nutcracker Studio' napravila je jednominutne crtane filmove u kojima se mališanima objašnjava sve što ih zanima. Premda, zbog šturog, pomalo matematičkog pristupa seksu i reprodukciji, ovo je prije vodič za roditelje koji se suočavaju s nezgodnim pitanjima, piše Telegraf.rs.

Ma kako vam ovi filmići djelovali neinformativni, oni zapravo predstavljaju revoluciju, pošto je kineska nacija oduvijek bila uzdržana po pitanju seksa, a većina roditelja je u šali govorila svojoj djeci da su ih kao bebe ''našli u smeću''. Sada, prvi put, djeca imaju priliku da uče lekciju o spermatozoidima i jajnoj ćeliji.

Razlika između muškaraca i žena objašnjena je na primjeru pasa koji piške, a tu je i priča o tome kako se odbraniti od seksualnog nasilja koja podrazumijeva lizalicu i automobil.

Dok su većini roditelja ova animirana predavanja došla kao pravo olakšanje, postoje i oni koji smatraju da je bolje da djeca i dalje ništa ne znaju o seksu, sve dok ne bude vrijeme za to.

''Kad sam bio mali, uopšte nisam shvatao seks. Sad kad pogledam, to je bila dobra stvar. Zašto moj sin ne može da odrasta u blaženom neznanju kao što sam i ja?'', pita se jedan otac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije