Restoran nudi popust od 50 posto ako ugasite mobitel

Radiosarajevo.ba
Restoran nudi popust od 50 posto ako ugasite mobitel

Restoran u mjestašcu Abu Ghosh, predgrađu Jeruzalema, ima jednostavna očekivanja od svojih gostiju: ugasite svoje mobitele i uživajte u jelu.

Vlasnik restorana, Jawdat Ibrahim, smatra da su pametni telefoni naprosto uništili kulturu uživanja u hrani. Ibrahim je bio potpuno šokiran kad je vidio prijatelje ili bračne partnere kako sjede za ručkom u tišini i gledaju svako u svoj mobitel, te se odlučio umiješati i podsjetiti ih da je uživanje u hrani s dragim ljudima jedno od najpristupačnijih zadovoljstava u životu.

Kako bi pokušao promijeniti savremene navike ljudi koje prave jaz među prijateljima i supružnicima, Ibrahim je uveo popust od čak 50 posto za one goste koji u potpunosti isključe svoj telefon.

Ako se pitate kako mu se to isplati, evo objašnjenja kakvo niste slutili: Jawdat Ibrahim je nekoliko godina živio u Illinoisu i ondje je osvojio 17,5 miliona dolara na lutriji. Nakon što je postao milioner, vratio se u Jeruzalem i pokrenuo fondaciju koja daje stipendije studentima, Jevrejima i Arapima podjednako.

Do sada, većina gostiju je rado iskoristila ovu ponudu i na račun ugašenog telefona uživala u hrani i razgovoru s bliskom osobom u poznatom restoranu u Abu Ghoshu.


Jawdat Ibrahim

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije