Restoran namijenjen roditeljima bez djece

Radiosarajevo.ba
Restoran namijenjen roditeljima bez djece

U američkoj državi Virginia prošle sedmice je otvoren riblji restoran u kome je pristup zabranjen djeci i tinejdžerima.

Nijednoj osobi mlađoj od 18 godina nije dozvoljeno da pređe prag ovog ugostiteljskog objekta i naruči jelo, a razlog tome je želja vlasnika da "sirotim, iznurenim" roditeljima da priliku da se malo opuste i odmore u prijatnom ambijentu, bez dječje graje.

"Roditeljima je povremeno potreban predah, i to ne samo predah od vlastite djece, već djece uopšte", kazao je vlasnik restorana Mike Anderson, koji i sam ima tri kćerke.

"Pomislili smo da bi bilo lijepo imati mjesto gdje bi mladi roditelji mogli da se okupljaju", kazao je on listu Today.

Prilikom otvaranja restorana, koji se nalazi u mjestu Alexandria, nedaleko od Washingtona, većina klijenata je pozdravila ideju da se djeci zabrani pristup lokalu, ali je u široj javnosti koncept prilično loše dočekan.

Širi se pokret "djeci-ulaz-zabranjen"

Reagujući na kritike, Anderson je rekao da posjeduje još dva restorana u kojima su djeca dobrodošla i podsjetio da većina restorana, iako se tako ne reklamiraju, nerado prihvataju djecu.

"U većini restorana nema visokih stolica, nema jelovnika prilagođenih djeci, nema bojica. Mi smo barem iskreni", objasnio je on.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije