Recept dana: Piletina sa pistacijama

Radiosarajevo.ba
Recept dana: Piletina sa pistacijama

Pripremite piletinu na malo drugačiji način – s nasjeckanim zelenim pistacijama. Namirnica pistacija piletini će podariti sasvim novi okus. Poslužite je s pirjanim povrćem koje će se savršeno uklopiti u tu kombinaciju.

Sastojci

4 kašike ekstra djevičanskog maslinovog ulja

1 kašika senfa estragon

1 kašika cvjetnog meda

1 kašika Vegete

biber

60 g nasjeckanih pistacija

40 g krušnih mrvica

4 pileća filea (oko 700 g)

Priprema

Maslinovom ulju dodajte senf, med, Vegetu, biber i dvije kašike vode, te dobro izmiješajte.

Pistacije pomiješajte s krušnim mrvicama.

Pripremljene pileće filete premažite s pripremljenom smjesom od maslinovog ulja i senfa, te ih zatim uvaljajte u smjesu pistacija.

Piletinu posložite na pleh obložen papirom za pečenje.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C dok pistacije počnu poprimati zlatnu boju (oko 30 minuta).

Posluživanje

Piletinu s pistacijama poslužite s pirjanim povrćem ili drugim prilogom.

Savjet

Čistite li pistacije iz ljuske, a kako su one slanije, smanjite količinu Vegete u receptu.

(Recept preuzet sa Coolinarika.com)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije