Recept dana: Napravite domaći Ferrero Rocher
![Recept dana: Napravite domaći Ferrero Rocher](https://radiosarajevo.ba/assets/default/article/871x540.jpg)
Izuzetno brzo se naprave, izmješaju navedeni sastojci, koji se onda oblikuju u kuglice i utapaju u čokoladu, te serviraju u dekorativnim korpicama, baš poput njihovih industrijskih originala...
Sastojci:
100 g lješnjak (nougat) napolitanki
150 g lješnjaka
200 g Nutelle
150 g čokolade za kuhanje ili mliječne čokolade
4,5 kašike ulja
Priprema:
1. Peć zagrijte na 180 C. Lješnjake rasporedite u lim, pa stavite u peć na 8-10 minuta. Izvadite ih, prohladite, skinite im opnu, a zatim ih sitno nasjeckajte ili koristite već gotove blanširane lješnjake koje možete i u multipraktiku sitno nasjeckati.
2. Napolitanke grubo izlomite, dodajte isjeckane lješnjake i Nutella namaz pa sve dobro izmješajte. Kašikom uzimajte smjesu i rukama oblikujte male kuglice (ako vam je smjesa premekana, stavite je na 15-30 minuta u frižider prije oblikovanja). Složite kuglice na tacnu, pa ih stavite u frižider na 45 minuta da se dobro stisnu i rashlade, savjetuje Coolrecepti.blogspot.com.
3. Čokoladu i ulje otopite, pa svaku rashlađenu kuglicu uvaljajte u otopljenoj čokoladi. Ostavite da se glazura na njima stisne, pa ih rasporedite u dekorativne korpice.
![Radiosarajevo.ba](https://radiosarajevo.ba/assets/img/rsa-box-logo.png)
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.