Rap album 'Catch The Throne' najavljuje 4. sezonu 'Game of Thrones'

Radiosarajevo.ba
Rap album 'Catch The Throne' najavljuje 4. sezonu 'Game of Thrones'

Kako bi privukli još veći broj gledatelja za premijeru četvrte sezone serije "Igra prijestolja", kuća HBO odabrala je deset rappera za hip-hop album "Catch The Throne" kojim će najaviti novu sezonu serije koja s emitiranjem kreće 6. aprila, piše Billboard.

Na albumu koji će biti dostupan za besplatno "skidanje" 11. marta putem stranice SoundCloud.com, sudjeluju etablirane zvijezde i zvijezde u usponu uključujući Walea, Commona, Daddy Yankeeja, Big Boija and Bodega Bamza.

Tematsku pjesmu kompilacije "King Player" izvodi Wale.

Ostali rapperi koji sudjeluju na albumu komponirali su izvorne pjesme inspirirane pojedinačnim epizodama serije i njezinim temama bitaka i borbama za moć - Big Boi, Bodega Bamz i Magazeen za prvu sezonu, Kilo Kish, Daddy Yankee i Dominik Omega za drugu, a Common, Snow Tha Product i Dee Goodz za treću sezonu.

Iz HBO-a ideju da mnoštvo umjetnika stvara pjesme u drugačijem stilu s različitim interpretacijama onoga što serija za njih kao umjetnike znači i predstavlja smatraju zanimljivim načinom da uključe što više ljudi da gledaju seriju.

Temeljena na popularnom fantastičnom serijalu knjiga "Pjesma leda i vatre" Georgea R. R. Martina, "Igra prijestolja" epska je drama smještena u svijet Westerosa, gdje ambiciozni muškarci i žene, na dobru i zlu glasu, žive u zemlji gdje ljeta i zime mogu trajati godinama.

Treća sezona "Emmyjem" i "Zlatnim globusom" nagrađene HBO-ove serije učvrstila je njen status druge po redu gledanosti fantasy drame svih vremena. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije