Provjerena kućna metoda: Povremeno ubacite ovo u blender i radit će stalno kao nov

0
Radiosarajevo.ba
Provjerena kućna metoda: Povremeno ubacite ovo u blender i radit će stalno kao nov
Foto: Pexels / Blender

Jeste li znali da ponekad trebate staviti aluminijsku foliju u blender? Iako je iznenađujuće, to je istina, a zahvaljujući tom postupku vaš blender opet može biti kao nov. 

Mljevenje aluminijske folije u blenderu nisu neki bizaran recept s TikToka. U nastavku donosimo zašto se to isplati činiti povremeno.

Redovna upotreba blendera oslabljuje oštrice iz dana u dan, uzrokujući borbu s proizvodima za mljevenje i ukazujući na to da neće izdržati bez oštrenja. Mnogi će se ljudi tek tada zapitati: kako naoštriti oštrice blendera?

Bukti požar u gudronskoj jami u Modriči, vatrogasci na terenu

Bukti požar u gudronskoj jami u Modriči, vatrogasci na terenu

Prije nego što počnete paničariti ili svoj aparat odnesete u profesionalni servis, možda biste trebali isprobati jednu od provjerenih kućnih metoda za oštrenje oštrica blendera.

Trebat će vam nešto što će služiti kao kamen za oštrenje - i vjerovatno možete pogoditi šta je to. Popularan način za oštrenje oštrica blendera je korištenje kockica leda (pomiješajte ih s oko 120 ml vode i malo sredstva za pranje posuđa), nekuhana zrna riže ili... aluminijska folija.

Razvaljajte materijal u male kuglice, zatim ih izmiksajte u blenderu na minutu na niskoj brzini. Nakon toga, blender će biti oštar i djelovati kao nov, piše DailyWrap.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije