Proljetno nadjeveno pile

Radiosarajevo.ba
Proljetno nadjeveno pile


Pečeno pile uvijek je dobro došlo na stolu, a nadjeveno je svakako za posebne prigode i drage goste.

Sastojci:
1 pile
so
3 kašike ulja
20 gr. luka
30 gr. pršute
3 kriške hljeba
100-200 ml mlijeka
2 jaja
peršun, so, biber
mješavina začina
ulje

Priprema:

Pile očistite i operite. Odijelite kožu od mesa. Natrljajte ga izvana solju, a iznutra mješavinom začina.
Hljeb narežite na kockice i prelijte hladnim mlijekom. Nasjeckajte luk, meso i peršun.
Za nadjev: na zagrijanom ulju propirjajte luk sa pršutom i još vruće prelijte na ocijeđen hljeb. Dodajte jaja, peršun, posolite, pobiberite i sve dobro izmiješajte.
Tim nadjevom napunite pile i otvor zašijte ili zatvorite čačkalicama.
Pile stavite u pleh i prelijte vrućim uljem pa pecite otprilike sat vremena na 180°C. Tokom pečenja pile zalijevajte sokom u kojem se peče, ali i toplom vodom kako bi pile ostalo sočno.

Posluživanje:
Uz nadjeveno pile poslužite prženi krumpir i razne vrste salate, a u nadjev možete po želji dodati blanširano povrće (mrkva, grašak).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije