Proljeće je! Pripremite hrskavi mladi krompir
Iskoristite proljeće i konzumirajte mlado povrće. Krompir je u ovo doba godine posebno ukusna namirnica. Može se pripremiti na različite načine, a krompir kao ražnjić je nešto što vjerovatno do sada niste probali.
Sastojci
1 kg mladog krompira
mješavina začina so, biber mljeveni, aleva paprika, origano, vegeta
2 supene kašike maslinovog ulja ili putera
Priprema
Krompir ogulite, stavite u šerpu ili lonac s vodom i kuhajte desetak minuta. Istresite vodu, a krompir ostavite da se malo prohladi kako biste ga mogli nanizati na štapiće za ražnjiće.
U posebnu zdjelicu stavite ulje, so, biber mljeveni, malo aleve paprike, vegete, origano i sve izmiješajte. Ubacite polukuhani krompir i rukom promiješajte.
Na drveni štapić nižite krompiriće. Stavite u tepsiju i prelijte masnoćom. pecite u rerni dok ne porumene.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.