Privlače veliku nesreću: Ovih PET predmeta nikako ne treba držati u kući

Radiosarajevo.ba
Privlače veliku nesreću: Ovih PET predmeta nikako ne treba držati u kući
Foto: Depositphotos / Ilustracija

Prema Feng-shui pravilima, biljke sa bodljama i šiljastim vrhovima djeluju kao magnet koji privlači negativne vibracije.

Treba izbjegavati i suho cvijeće, otvoren kišobran itd.

Ne držite ove predmete u kući jer mogu privući nesreću prema Feng-shui načelima:

Sat koji ne radi

Bilo da je potrgan ili jednostavno ne radi jer ga niko nije navio ili mu promijenio bateriju, sat koji ne radi ne bi trebalo držati u domu. Naime, Feng-shui nalaže uređivanje doma bez potrganih predmeta kako bi se privukla sreća u kuću. Po toj teoriji, čuvanje potrganih predmeta predstavlja unutarnji i vanjski nered, a to nije nešto što želite u životu.

Razbacan krevet

Koliko vremena vam je potrebno da ujutro složite krevet? Razmislite, svega nekoliko minuta, no mnogima je i to previše. Prema nekim vjerovanjima, ujutro je važno složiti krevet kako bi navečer utonuli u miran san.

Ukoliko krevet ne slažete ili vas neko ometa dok to radite, lako je moguće da ćete patiti od nesanice. Osim toga, ljepše se navečer uvući u lijepo složen i zategnut krevet nego u gomilu zgužvane i nabacane posteljine.

Otvoren kišobran

Povezanost otvorenog kišobrana u domu i loše sreće datira još iz doba drevnih Egipćana kada se izbjegavalo unošenje u kuću bilo kakvih predmeta koji štite od vremenskih prilika. To se smatralo nepoštivanjem duhova čuvara koji paze na vaš dom.

Smatrali su da bi ih tako nešto razljutilo jer bi to pokazivalo nepoštovanje ukućana prema duhovima kao zaštitnicima njihovog doma.

Uvenulo i suho bilje

Želite li živjeti u sretnom domu, pazite da vam biljke u teglama nisu suhe i izbjegavajte kuću ukrašavati osušenim cvijećem. Ukoliko je bilje u teglici propalo i osušilo se - bacite ga. Mrtve stvari u dom unose mrtvu energiju, a to ne želite.

Preparirane životinje

Slično kao i kod uvenulog bilja, samo puno lošije jer privlači više negativne energije. Želite li zaista svakog dana na zidu gledati glavu mrtvog jelena? Teško je ostati pozitivan i gledati u oči životinji koja je jednom bila živa ili hodati po njezinom krznu, piše portal 24sata.hr.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije