Prijedlog za nedeljni ručak: Rižoto
Ukoliko ne znate šta biste pravili danas za ručak, imamo za vas jedan prijedlog.
Rižoto zahtijeva malo truda – to jest konstantnog miješanja kako se ne bi zalijepio za dno šerpe.
Na dvije kašike maslinovog ulja propržite jednu glavicu isjeckanog crnog luka. Kad luk postane staklast, dodajte jednu šolju riže, so i biber i dobro promješajte, da primi ulje, ali ne i da se zalijepi.
Posle petnaestak minuta miješanja, dodajte gljive i kuhajte. Riža je gotova kada vidite da je počela da puštati skrob i praviti kremastu masu.
Kada ga sklonite sa vatre, dodajte malo putera i šaku parmezana. Sačekate da se istopi i prije serviranja pospite jelo peršunom.
Naravno, umjesto gljiva možete staviti neki drugu kombinaciju. Teletinu, patlidžane... po vašoj volji.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.