Prijedlog za današnji ručak: Piletina u kremastom pestu
Ukoliko još uvijek razmišljate šta biste spremili za ručak, evo jednostavne i ukusne ideje.
Piletina u kremastom pestu
Filete po dužini presjeći, oprati i posušiti, pa posoliti i pobiberiti. Na svaki file staviti oko pola centimetra isječen kolut mocarele (nekog sira) i polovinu paradajza. Uviti i prikačiti čačkalicom. Pržiti na malo (maslinovog) ulja na srednjoj temperaturi dok ne bude pečeno (petnestak minuta) uz povremeno okretanje.
Kada je piletina skoro gotova spremiti sos.
U veću šerpu sipati malo ulja i kroz presu propuštenog bijelog luka. Jedno pola minuta pržiti (opet na srednjoj temperaturi), skloniti sa ringle (da ne bi prskalo) i sipati pavlaku.
Kada pavlaka proključa sipati pesto, pobiberiti i posoliti po ukusu. Odvojiti malo sosa kašikom i sipati dve kašikice gustina. Dobro promiješati i uliti u sos. Dodati piletinu (prethodno izvaditi čačkalice), lagano promiješati i dodati puter.
Uživajte.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.